Interesse om stagiair(e) te worden?
Spreekt het je aan om meer perspectief te bieden voor een kind of jongere die in een moeilijke situatie zit, dan is stagiair(e) worden bij Jij&Ik misschien wel iets voor jou!

Wat verwacht Jij&Ik van stagiair(e)s?
Jij volgt de bachelor opleiding (1e of 2e jaars) Maatschappelijk werk en dienstverlening of Pedagogiek of een vergelijkbare opleiding, en zoekt een betekenisvolle stage. Als stagiair(e) heb je 1 dagdeel in de week gedurende het schooljaar contact met je maatje (kinderen van 5 tot 16 jaar). Het begin van het contact tussen de stagiair(e) en het kind, richt zich er vooral op om elkaar beter leren kennen en het opbouwen van een band. Later gaat de stagiair(e) en het kind bewuster zoeken naar activiteiten in de directe omgeving van het kind, zodat het kind weet wat de omgeving te bieden heeft en het kind hierdoor tijdens of na afloop van Jij&Ik zelf activiteiten kan ondernemen.

Naast het maatjes contact is er elke maand een werkbegeleiding. Tijdens de werkbegeleidingen krijg je de ruimte om casussen te bespreken en ben je actief bezig met actuele thema’s die van waarde kunnen zijn tijdens de begeleiding van het kind, zoals: pesten, huiselijk geweld, drukke kinderen, gescheiden ouders, etc. Daarnaast zul je bewust bezig zijn met het ontwikkelen van je competenties.


Wat biedt Jij&Ik aan stagiair(e)s? 
De stagiair(e)s van Jij&Ik worden zorgvuldig geselecteerd door de coördinatoren. Zo wordt er een sollicitatieprocedure doorlopen, krijg je na aanstelling een inwerkprogramma en maandelijkse vakinhoudelijke en professionele werkbegeleiding door de coördinatoren van Jij&Ik. Een stage bij Jij&Ik geeft je een goede indruk van de doelgroep en het werkveld, doordat Tandem en NIM als samenwerkingpartners dit project begeleiden.

Door het maken van reflecties en een werkplan, werk je actief aan het ontwikkelen van je competenties en met namen aan je professionele ontwikkeling. Dit wordt gedurende het schooljaar geëvalueerd.Voor de activiteiten die je onderneemt is er budget beschikbaar en eventuele reiskosten worden vergoed.

Aanmeldormulier voor vrijwilligers
Klik hier om het aanmeldformulier in te vullen. Het is belangrijk dat je het formulier zo volledig mogelijk invult. Je kunt het ingevulde aanmeldformulier opslaan en mailen naar contact@jijenik-nijmegen.nl.