Interesse om vrijwilliger te worden?
Spreekt het je aan om meer perspectief te bieden voor een kind of jongere die in een moeilijke situatie zit, dan is vrijwilliger worden bij Jij&Ik misschien wel iets voor jou!

Wat verwacht Jij&Ik van vrijwilligers?
Het begin van het contact tussen de vrijwilliger en het kind of de jongere, richt zich er vooral op om elkaar beter te leren kennen en op het opbouwen van een band. Later gaan de vrijwilliger en het kind of de jongere bewuster zoeken naar activiteiten in de directe omgeving van het kind/jongere, maar weg van de thuissituatie van het kind (zoals thuis bij de vrijwilliger). Zo leert het kind/jongere wat de omgeving te bieden heeft en kan hij/zij hierdoor tijdens of na afloop van Jij&Ik zelf activiteiten ondernemen.


Wat biedt Jij&Ik aan vrijwilligers?
De vrijwilligers van Jij&Ik worden zorgvuldig geselecteerd door de coördinatoren. Zo wordt er een sollicitatieprocedure doorlopen, krijgen ze na aanstelling een inwerkprogramma en maandelijkse werkbegeleiding door de coördinatoren van Jij&Ik.
Tijdens werkbegeleidingen krijg je de ruimte om casussen te bespreken en ben je actief bezig met actuele thema’s die van waarde kunnen zijn tijdens de begeleiding van het kind/de jongere, zoals: pesten, huiselijk geweld, drukke kinderen, gescheiden ouders, etc.

Aanmeldformulier voor vrijwilligers
Klik hier(LET op: je moet het bestand 'opslaan als') om het aanmeldformulier in te vullen. Het is belangrijk dat je het formulier zo volledig mogelijk invult. Je kunt het ingevulde aanmeldformulier opslaan en mailen naar contact@jijenik-nijmegen.nl